Dia del n煤mero 饾湅 2021

El n煤mero 饾湅 茅s una constant matem脿tica que ha sigut molt important al llarg de la hist貌ria, per貌 no va ser fins al 2009 quan als Estats Units van decidir dedicar un dia de l鈥檃ny a aquest n煤mero. Per貌, i quin dia seria l’idoni per celebrar-lo? Doncs donat que 饾湅 equival a 3,14… quina millor data que el 14 del 3: 茅s a dir, el 14 de mar莽! I nosaltres no deixem passar la data i com sempre ho celebrem amb moltes activitats. 

Algunes curiositats del n煤mero 饾湅:

  • El n煤mero Pi, estableix la relaci贸 entre el per铆metre i el di脿metre d鈥檜na circumfer猫ncia
  • El n煤mero Pi ha estat tant importat que fins i tot ha sigut portat a la gran pantalla amb una pel路l铆cula anomenada Pi, fe en el caos!
  • Els egipcis van utilitzar el n煤mero Pi per a la construcci贸 de les pir脿mides.

I ara s铆, passem a explicar com hem celebrat aquest dia al nostre institut.

  • Com cada any, amb la col路laboraci贸 de l鈥檃lumnat i del professorat hem fet el Concurs de Fotografia Matem脿tica, a on havien d鈥檈star representades les mates a la vida quotidiana. Aqu铆 teniu una petita representaci贸:

Al hall, hem preparat una exposici贸 amb totes les fotografies, jocs matem脿tics, material per treballar la geometria, acudits, v铆deos amb curiositats, i la il路lusi贸 貌ptica o com tamb茅 diem en petit comit猫 鈥渓a trampa matem脿tica鈥 Foto acerca Ejemplo del emoticon sonriente con hacia fuera pegados la  lengua y el ojo del gui帽鈥 | Emoticonos, Emoticones para whatsapp gratis,  Emoticonos divertidos

Exposici贸 al hall de l’institut
V铆deo amb les fotografies participants al Concurs de Foto Matem脿tica 2021

#SomCamplar 

            #DiaDelNumeroPi

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *