Dia del número 𝜋 2021

El número 𝜋 és una constant matemàtica que ha sigut molt important al llarg de la història, però no va ser fins al 2009 quan als Estats Units van decidir dedicar un dia de l’any a aquest número. Però, i quin dia seria l’idoni per celebrar-lo? Doncs donat que 𝜋 equival a 3,14… quina millor data que el 14 del 3: és a dir, el 14 de març! I nosaltres no deixem passar la data i com sempre ho celebrem amb moltes activitats. 

Algunes curiositats del número 𝜋:

  • El número Pi, estableix la relació entre el perímetre i el diàmetre d’una circumferència
  • El número Pi ha estat tant importat que fins i tot ha sigut portat a la gran pantalla amb una pel·lícula anomenada Pi, fe en el caos!
  • Els egipcis van utilitzar el número Pi per a la construcció de les piràmides.

I ara sí, passem a explicar com hem celebrat aquest dia al nostre institut.

  • Com cada any, amb la col·laboració de l’alumnat i del professorat hem fet el Concurs de Fotografia Matemàtica, a on havien d’estar representades les mates a la vida quotidiana. Aquí teniu una petita representació:

Al hall, hem preparat una exposició amb totes les fotografies, jocs matemàtics, material per treballar la geometria, acudits, vídeos amb curiositats, i la il·lusió òptica o com també diem en petit comitè “la trampa matemàtica” Foto acerca Ejemplo del emoticon sonriente con hacia fuera pegados la  lengua y el ojo del guiñ… | Emoticonos, Emoticones para whatsapp gratis,  Emoticonos divertidos

Exposició al hall de l’institut
Vídeo amb les fotografies participants al Concurs de Foto Matemàtica 2021

#SomCamplar 

            #DiaDelNumeroPi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.