L’Institut Campclar aposta per la tecnologia

Classe de 1r d’ESO B treballant a l’aula amb les tauletes.

Amb la nova situació de pandèmia, l’Institut Campclar ha canviat el mètode d’estudi i , aquest curs 20-21, tot l’alumnat i professorat haurà d’adaptar-se a treballar amb la plataforma Moodle i aprendre a fer un bon ús de les noves tecnologies.

Fotoperiodistes de 1r B 08/10/2020

L’alumnat de l’Institut Campclar ha començat el curs 20-21 canviant els llibres de text per la tauleta electrònica i la plataforma Moodle, una aplicació que serveix per estudiar i per comunicar-se amb el professorat. Dins d’aquesta aplicació podem trobar un espai dedicat a cadascuna de totes les matèries amb tota la informació necessària i les seves activitats, com si fos un llibre de text. 

Alumna de 1r d’ESO treballant amb la plataforma Moodle.

Aquest mètode resulta més atractiu per a tot l’alumnat i també és molt més accessible, ja que es tracta d’una generació molt acostumada a utilitzar les noves tecnologies. A més a més, si la pandèmia s’allarga i hi ha possibles confinaments, la plataforma Moodle ens permetrà poder continuar el curs escolar virtualment: comunicar-nos amb els professors i fer els deures.

Econòmicament la tauleta electrònica surt més rendible per a les famílies perquè pot durar uns 5 anys o més si se’n fa un bon ús i, en canvi, els llibres s’han de renovar cada curs. Cal recordar que la tauleta és una eina de treball i, per tant, no ens podem descarregar ni jocs ni xarxes socials. 

Tot i que treballem amb tauletes, no hem perdut l’hàbit d’escriure. A l’aula alternem tots dos mètodes, el paper i la tecnologia, ja que és important escriure per comunicar-nos, no fer faltes d’ortografia i millorar la comprensió lectora i escrita.

Alumna participant a l’aula.

Text i fotografies: Fotoperiodistes de 1r d’ESO B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.