Mobilitat Erasmus+ Gävle, Suècia, gener 2023

La primera mobilitat Erasmus d’aquest any 2023 s’ha dut a terme entre el 22 i el 27 de gener i ens ha portat fins a l’institut Vasaskolan,un centre educatiu ple d’història situat al bell mig de la ciutat sueca de Gävle.

Allí, junt amb els alumnes suecs, el nostre grup de 14 estudiants de batxillerat ha treballat els ODS seleccionats per aquest curs (11 ciutats i comunitats sostenibles i 13 Acció pel clima).

Els alumnes han centrat aquests temes en les respectives ciutats i han comparat les situacions, problemes i reptes d’ambdues. Aquesta setmana a Gavle els ha permès, també,  veure que el canvi climàtic afecta arreu quan, en algun moment, els termòmetres d’ambdues ciutats marcaven la mateixa temperatura o quan els alumnes i professors suecs explicaven amb preocupació que en aquestes dates la ciutat i voltants haurien d’estar completament cobertes de neu… i no ho estaven. 

A més, l’alumnat del nostre centre ha participat de manera activa en la vida de Vasakolan, un centre ple d’història, assistint a classes amb els seus companys suecs, adaptant-se als seus horaris i activitats i dinàmiques.

Ara ja tenim ganes de rebre els companys suecs al mes de setembre!


The first Erasmus mobility of this year 2023 took place between January 22nd and 27th in Vasaskolan high school, an educational center full of history located in the middle of the Swedish city of Gävle.

There, together with the Swedish students, our group of 14 students worked on the SDGs selected for this year (11 sustainable cities and communities and 13 Climate Action).

The students focused these topics on their respective cities and compared both their problems and challenges. This week in Gavle has also allowed them to see how climate change is affecting everywhere when, at some point, the thermometers in both cities showed the same temperature or when the Swedish students and teachers explained us with concern that on these dates the city and surroundings should be completely covered in snow… and they weren’t.

In addition, the students of our center have actively participated in the life of Vasakolan, attending classes with their Swedish hosts, adapting themselves to their schedules, daily activities and dynamics.

We are now looking forward to welcoming our Swedish colleagues from Vasaskolan in September!

(This project has been funded with support from the European Commission.

This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.