Una setmana confinats

Els periodistes no hauríem de ser mai protagonistes de les nostres notícies, però quan ens toca viure un fet extraordinari, nou o d’ interès general, hem de transmetre allò que hem vist o, en aquest cas, viscut en primera persona.

Institut Campclar, Tarragona, 27 d’octubre del 2020

I és que els Fotoperiodistes de 1r E hem sigut dels primers grups de l’institut en haver-nos de confinar i us volem explicar com ha estat l’experiència de rebre la notícia, dels nervis i dubtes que ens van sorgir i de com ho hem superat.

“El dilluns 19 d’octubre, poc abans de sortir al pati (en teníem moltes ganes, com sempre) va venir a classe la directora per dir-nos que no podíem sortir. Li acabaven de comunicar que un company de classe havia donat positiu, que havíem de marxar a casa i quedar-nos confinats fins que ens fessin la prova PCR. Al cap de dos dies ens van fer la prova i ens van dir que començaríem les classes telemàtiques”. (Sofía)

Una classe de l’institut buida perquè els alumnes estan confinats

L’Hugo confessa que estava força nerviós quan anava cap  a l’insti a fer-me la PCR. Però després vaig veure que no passa res, no fa mal.” El fet d’haver-nos de quedar a casa, en un principi, no ens espantava perquè tots ja havíem estat confinats més de dos mesos a la primavera però era la primera vegada que faríem classes telemàtiques i això m’angoixava una mica” diu l’Estela.

Fer classes des de casa té coses bones i la millor, coincidim tots, és que a casa no cal portar mascareta. A més, a casa podem tancar finestres i no passem fred. L’hora del pati a casa també té avantatges: pots “atacar la nevera i estirar-te al sofà”. En general, però, tots pensem que és millor anar a l’institut i fer les classes de manera presencial: els profes poden ajudar-te molt millor; a classe m’ho passo bé i ho entenc tot millor diu la Zaira. Com ella, la majoria preferim estar amb els companys i amics i no estar sols a casa tot el dia. No és el mateix parlar amb una pantalla al mig.

Imatge d’una classe a la plataforma Moodle

Finalment, hem tornat a classes i ha estat una alegria tornar a estar a l’aula, amb mascareta i finestres obertes. Sabem que estem en pandèmia i que això pot tornar a passar. Nosaltres ja ho hem passat i volem donar-vos un consell: feu cas de les indicacions i sigueu responsables, no falteu a  les classes telemàtiques quan us toqui estar confinats i, sobre tot, mantingueu la calma.

2 thoughts on “Una setmana confinats

 • 2 de novembre de 2020 at 16:00
  Permalink

  Una pregunta: Fotoperiodistes de 1r ESO E, algun suggeriment per millorar els confinaments o sigui, alguna “cosa” que podríem millorar des de l’institut pel grup que li toqui fer confinament?

  Moltes gràcies!
  Tere Carreté – Professora BiG i una de les Caps d’Estudis.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.