Setmana de la Ciència 2019
Del 8 al 17 de novembre s’ha celebrat a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència , amb un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori.
Els temes centrals de l’edició d’enguany han estat, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef — enguany es commemora el centenari del seu naixement–, l’enginyer i inventor Narcís Monturiol — amb motiu del bicentenari del seu naixement–, Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.
Al nostre Institut, del 18 al 22 hem realitzat les següents activitats per tot l’alumnat, professorat i personal d’administració i serveis (PAS):
- “Taller de Cromatografia”, a la URV per l’alumnat de 1r de Batxillerat científic.
- “Monòlegs científics”, al teatre Bartrina de Reus per l’alumnat de 1r de Batxillerat.
- “Taller Apqua”, a la URV per l’alumnat de 4t d’ESO.
- “Tallers d’energia amb Repsol”, amb l’alumnat de 3rs i l’Aula Sènior.
- “La ciència dels grans als petits”, durant el dijous 21, l’alumnat de 1r de Batxillerat A ensenya experiments científics als “més petits de la casa” (1r ESO).
- “Gran Trivial Científicotecnològic”, durant el divendres 22 al pati, l’alumnat de 3r d’ESO organitza un trivial de ciència i tecnologia que gaudirà l’alumnat de 2n d’ESO.
- Acudits científics, a les parets del passadís dels laboratoris de Biologia/Geologia i Física/Química hi haurà exposats tots els acudits científics que s’hauran entregat al professorat de ciències.
- Concurs de fotos científiques enigmàtiques, al vestíbul