Prova de sirenes 19 de novembre

Com sabeu, la Direcció General de Protecció Civil realitza cada any dues proves de sirenes d’avís a la població per risc químic. Aquestes sirenes estan instal·lades als municipis on, en cas que es produís un accident químic en un establiment industrial, la població podria ser afectada.

La segona prova d’enguany es realitzarà el dijous 19 de novembre. L’objectiu és familiaritzar la població amb els sons d’avís.

En situació d’emergència és molt important poder actuar amb rapidesa, especialment en els centres educatius.

Trobareu més informació sobre el risc químic i la prova de sirenes, material en diversos idiomes i un material informatiu específic per als centres educatius a la nostra pàgina de consells al següent enllaç.

Us recordem també que es tracta d’un simulacre, no d’una situació real.

En una situació d’emergència real: en cas d’un perill que us pugui afectar, seríeu avisats pels responsables de protecció civil del vostre municipi o per qualsevol altra autoritat que participi en l’emergència.

  • Les sirenes estan fetes per ser sentides des de l’exterior, ja que és la gent que es troba a l’exterior la que està en perill. Com que es tracta d’un simulacre només sonaran una vegada a cada municipi (d’inici i de final d’alerta).

En una situació d’emergència real: en funció de la durada de l’emergència, les sirenes es farien sonar varies vegades per a alertar a aquelles persones que no les haguessin sentit i avisar-los per tal que es confinin.

Igualment, durant el simulacre, podeu fer el seguiment de cada activació de les sirenes a través del twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergenciescat

]]>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.