Visita a l’exposició Print3D. Reimprimir la realitat

El nostre alumnat de 2n d’SMX ha visitat l’exposició Print3D. Reimprimir la realitat al CaixaForum de Tarragona. 

Aquesta et convida a viatjar cap al futur i permet aprofundir en aquesta tecnologia ràpida, senzilla, econòmica i versàtil amb molt de camí per recórrer.

Des de fa més de 30 anys, les impressores 3D han obert un nou món de possibilitats que abans eren totalment impensables. Amb una bona idea, un ordinador i material per a imprimir, aquestes impressores han començat a obrir noves portes en àmbits com la sanitat, l’art o l’arquitectura.

Ha estat una visita on l’alumnat ha pogut  explorar l’impacte de la impressió 3D en la nostra societat, així com preguntar-se fins a quin punt transformarà el nostre dia a dia i què suposarà el seu ús, cada vegada més estès, per al sistema productiu actual. Es tracta d’una transformació que, amb tota seguretat, motivarà la reformulació de conceptes fonamentals com l’autoria, la producció o l’accessibilitat. Estem davant una veritable revolució tecnològica?

Aixi mateix, l’alumnat ha pogut veure  més de 200 peces impreses amb aquesta tecnologia col·laborativa integren la mostra. Algunes d’elles són tan singulars com el vestit kinematics, de Nervous Systems, una peça icònica generada de forma personalitzada a partir de les mesures reals d’una persona i que s’imprimeix d’una sola peça. Els visitants podran comprovar in situ com els quedaria aquesta peça en l’emprovador virtual de l’exposició.

Ha sigut una experiència molt profitosa. Ens agrada molt tot aquest mundillo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.