Estada a Poblet

Els alumnes de  2n d’ESO hem gaudit d’una estada de dos dies a l’alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà).

L’objectiu de la sortida era complementar de manera pràctica, lúdica i activa els continguts desenvolupats a l’assignatura de Ciències Socials de 2n de l’ESO i, en concret, a la unitat didàctica desenvolupada sobre l’edat mitjana. D’una banda, hem participat en diversos tallers in situ sobre construccions medievals i sobre l’estructura d’un monestir. També hem fruït d’un taller sobre jocs medievals, a més d’una visita guiada al Monestir de Poblet. 

D’altra banda, hem treballat continguts transversals, ja que també es va dur a terme un taller anomenat “Els colors de la saviesa”. En aquest taller els alumnes havien d’elaborar tinta seguint una antiga recepta del monestir de Poblet i havien de fer una recerca prèvia als boscos de l’entorn per cercar les matèries primeres que necessitaven. Després els alumnes fabricaven tinta en una aula laboratori i practicaven l’escriptura gòtica tot escrivint en un pergamí, amb l’ajuda d’un càlam i la tinta que havien fet. D’aquesta manera es treballava el mètode científic i el treball cooperatiu.

Tot i que l’estada era rica en continguts, la convivència i les estones plegats han estat els aspectes més ben valorats pels alumnes, els quals recordaran sempre aquesta experiència.

Estada a Poblet

Veure Vídeo de l’Estada a Poblet 2023 2n ESO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.