Adéu mascaretes! / La fi de les mascaretes

ADÉU MASCARETES!

El dia  19 d’abril de 2022 el govern va decidir treure les mascaretes als llocs tancats. Les van treure primer per als alumnes d’escoles i instituts i, el dia següent, a tots els centres educatius, botigues, empreses i espais tancats en general, menys al transport públic, hospitals o centres mèdics, residències i farmàcies. Actualment, a l’institut, cadascú és lliure de decidir si porta la mascareta o no, tant professors com alumnes.

El primer dia sense mascareta ens vam sentir alegres i una mica estranys perquè per fi després de molt de temps ens vam poder veure les cares. A la nostra classe els tutors i la majoria de companys hem decidit anar a l’institut sense mascareta i aquests són alguns testimonis que hem recopilat.

La Lucía els primers dies portava la mascareta per prevenir contagis però actualment ja no la porta. L’Hiba de 1r D no la porta perquè se sent més a gust, en canvi, la Sarah de 1r D la porta pel mateix motiu que l’Hiba. També hem preguntat l’opinió a algunes de les nostres famílies.  La majoria estan d’acord en la retirada de les mascaretes perquè ja estem immunitzats tot i que alguns casos concrets prefereixen que els seus fills les portin per evitar contagiar familiars vulnerables. Quant als professors, la majoria ja no la porten perquè prefereixen que l’alumnat els vegi la cara, per projectar millor la veu i perquè ja estan immunitzats o han passat la malaltia.

Després de tant de temps, finalment podem veure’ns les cares! Esperem no haver de tornar a patir una pandèmia com aquesta.

Fotoperiodistes de 1r D

LA FI DE LES MASCARETES

Les mascaretes ja no són obligatòries a l’institut. Des del 19 d’abril, l’alumnat de la ESO, i des del  20 d’abril els alumnes de batxillerat, de  cicles i els professors ja podem assistir a classes sense mascareta, ni al pati, ni a les aules ni als passadissos.

Amb les vacunes el virus està més controlat, està baixant el número de contagis. Sembla que el virus ja no és tan fort i la població estem més immunitzats. Per això ja podem estar amb la cara descoberta. Només és obligatòria al bus, als hospitals i a les farmàcies.

Tot i això, hi ha alumnes que encara la porten, com la Fridaus, perquè diu que ja s’hi ha acostumat. Altres alumnes també la porten perquè, com venen a l’institut amb bus i allí és obligatòria, ja se la deixen posada. I encara d’altres, com el Zion, reconeix que li fa vergonya i prefereix amagar la cara rere la mascareta. Hi ha, com el Yago, que la porten per protegir familiars més dèbils.

També entre el professorat trobem varietat: la Cinta encara porta a vegades la mascareta perquè passa per moltes classes i no vol contagiar-se. L’Alexandre ja no se la posa mai perquè ja no és obligatòria i no li agradava. La Rosa ja s’ha tret la mascareta perquè l’asfixia i respira millor sense. La Silvia Martínez no es vol treure la mascareta fins que faci més calor.

Els primers dies sense mascaretes han sigut estranys, reconeixen molts alumnes, com la Diana, a qui totes les cares se li feien desconegudes. veure les cares dels sense mascaretes. El Zead ha reconegut que és millor anar sense mascareta tot i que, com en Nabil, sentia inseguretat. La majoria d’alumnes aprecien les coses bones d’anar sense mascareta (no s’ofeguen, respiren millor, no surten grans, entenen millor què diuen els profes…) però recorden també que la mascareta té una funció molt important per evitar contagis i que en qualsevol moment, quan sigui necessària, pot tornar a ser part del nostre dia a dia.

Fotoperiodistes 1rA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.