Japó a la Biblioteca de Torreforta

Durant els mesos de gener i febrer, i com ja és tradició des de fa uns anys, tots els grups de 1r de l’ESO han visitat la Biblioteca Municipal de Torreforta.

Allí els esperava la Montserrat Recasens, bibliotecària, qui amb l’ambientació, les imatges i les paraules va transportat tot l’alumnat al Japó dels anys 40, exactament a les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki l’estiu de 1945.

Aquell estiu, a la moderna i atrafegada ciutat d’Hiroshima va esclatar la primera bomba atòmica i, del que va passar després, en sabem molt. A la biblioteca els alumnes van llegir dades de la gran devastació que va causar la bomba a l’acte i durant els següents anys.

Finalment, van llegir fragments de Flores de Verano de Tamiki Hara, un supervivent de la bomba. En el seu llibre explica que, gràcies a estar en el moment de l’explosió al lavabo –situat a l’exterior de casa seva– es va salvar i va veure com l’ona expansiva destrossava completament casa seva.

Històries de guerra per fomentar la PAU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.