Visitem el Quadrat d’Or

Visitem el Quadrat d’Or Dimarts 13 de novembre, els alumnes de 4t de l’ESO van anar a visitar a l’Eixample de Barcelona l’anomenat “Quadrat d’Or”, una illa de cases situada al Passeig de Gràcia, entre els carrers Consell de Cent i Aragó, on es troben les tres obres arquitectòniques que millor simbolitzen la pugna establida entre els rics burgesos barcelonins per tenir la casa més espectacular i opulenta de la ciutat. Els tres edificis són obra dels tres arquitectes cabdals del modernisme català, la Casa LLeó i Morera, de Domènech i Montaner; la Casa Batlló, de Gaudí, on els alumnes van descobrir la llegenda de Sant Jordi a la façana,  i la Casa Ametller, de Puig i Cadafalch, propietat d’un industrial xocolater. A la tarda van visitar l’interior de la Casa Milà de Gaudí, coneguda popularment com La Pedrera, on van poder gaudir de les vistes des del terrat, van veure una  maqueta de l’edifici i  una exposició a les golfes i van visitar un apartament a la planta quarta que estava decorat amb mobiliari de primers del segle XX. Tot plegat una experiència molt enriquidora.    ]]>