PFI visita l'Hemeroteca

PFI va visitar l’hemroteca de Tarragona on els van explicar que fins fa uns anys rebien uns 200 diaris cada dia de tot l’estat espanyol i que ara amb la digitalització tan sols en reben uns 20, van fer un visita per la sala on es guarden tots els diaris en volums, enquadernats. Varen poder veure diaris de més de 200 anys. Desprès van mostrar-los documentació sobre el barri de Campclar i alguns van veure el diari de Tarragona del dia del seu naixement.

També van regalar un llibre que parla del barri des dels seus inicis.
Després vam anar al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Van veure les obres que tenen, una d’itinerant anomenada “el otro Bigas Luna” sobre com veia el món el director. I l’obra de Miró, el tapís de Tarragona i la seva història, i Julio Anotnio, un escultor de Mora d’Ebre autor de l’estàtua, entre d’altres, dels despullats de Tarragona. I diferents obres de professors de l’escola d’art de la Diputació. Van regalar dos llibres sobre l’obra de Dalí i un de Miró.
Com a dada curiosa, a l’Hemroteca, van ensenyar un diari de Tarragona del 26 d’agost de 1883, en el qual sortia un anunci de rellotges que posava que a la seva botiga en tenien a preus d’1 a 200 “euros” va ser un error, van posar una “e” en comptes d’una “d” de duros, és curiós perquè avui dia tenim els euros.
]]>