Día de las escritoras 2022

Des de fa set anys que la Biblioteca Nacional en col·laboració amb la Federació Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE) y la Asociación de Clásicas y Modernas conmemoren el Día de las escritoras, “con el objetivo de reivindicar la labor y el legado de las escritoras a lo largo de la historia”.
El passat dilluns 17 d’octubre el Departament de Llengua castellana i literatura del nostre Institut es va sumar a la celebració d’aquest dia, com ja va fer l’any passat.
Enguany està dedicat a fer “un homenaje al papel fundamental que las mujeres han cumplido en situaciones de conflicto bélico y ayuda a reflexionar y contemplar con otros ojos una situación de sufrimiento, pero también de generosidad y compromiso”.
Algunes de les escriptores reivindicades són: Concepción Arenal, Emilia Pardo Bazán, Carmen Martín Gaite, Almudena Grandes, Berta Cáceres, Rosario Castellano, Alaíde Foppa, Ángela Jeria, María Eugenia Walsh, entre altres. Totes elles han parlat dels conflictes armats a les seves obres.
Els nostres alumnes de l’ESO han participat de la següent manera:
Els alumnes de 1er de l’ESO, amb la seva vessant artística, han construït un “Quiosc Literari” amb títols d’obres, postals, punts de llibre, cites i retrats d’escriptores.
A 2on, han elaborat un “Eix cronològic.”
Els estudiants de 3er han treballat les autores que es coneixen com “las sin sombrero”.
I per últim, a 4t de l’ESO, han fet una infografia d’autores pioneres en canviar el papel de la dona en la societat, en la literatura, en la filologia, en la docència i en altres àmbits humanístics.
Totes aquestes dones amb el seu art i el seu activisme van desafiar, canviar i posar el seu granet d’arena a la història. Reflexionar sobre el papel, moltes vegades ocult de les dones, és contribuir a modificar la nostra mirada i el nostre futur.


Octubre de 2022, Departament de Llengua castellana i literatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.