Comerç internacional i globalització (URV


Una de les conseqüències de l’actual procés de globalització és la integració creixent de les economies nacionals i, per extensió, l’expansió continuada del comerç internacional. En aquest sentit, la cadena de valor dels productes cada cop es desintegra més des d’un punt de vista espacial, els components de qualsevol objecte que comprem en una botiga han creuat diverses fronteres abans que aquest estigui finalitzat, i en creuen unes quantes més ja com a productes acabats. Tot plegat fa que necessitem conèixer què determina tots aquests processos, els motius que porten les empreses a dispersar la producció arreu del món i les previsions sobre què passarà en el futur. En aquest context globalitzat, les actuacions de governants com ara Donald Trump tendents a utilitzar els aranzels suplementaris com a eina de pressió política tenen una importància cabdal i poden arribar a distorsionar de manera important els fluxos de comerç internacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.