GeoBigData (URV)

En l’era tecnològica actual, som capaços de generar quantitats massives de dades geolocalitzades (GeoBigData) amb els nostres telèfons intel·ligents i això significa que podem generar i compartir informació geogràfica a Internet de forma voluntària. Diverses aplicacions permeten compartir informació georreferenciada per l’usuari com per exemple Flickr (ofereix als usuaris la possibilitat d’emmagatzemar de forma massiva, ordenar i compartir les seves pròpies fotos georreferenciades) o Wikiloc (proporciona rutes generades a partir de dispositius GPS o telèfons intel·ligents a les que es poden associar fotografies, vídeos o textos). A partir d’aquestes dades les oportunitats d’investigació des del camp de la geografia són infinites i d’una gran diversitat. L’alumnat, doncs, descobreix de manera interactiva i dinàmica què és el GeoBigData disponible a les xarxes socials i què fan els geògrafs per extreure’n utilitat i explotar aquesta quantitat massiva de dades. Concretament, s’explica un estudi de cas amb dades procedents de la plataforma Wikiloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.