ELS REFUGIATS DE LA GUERRA DE SÍRIA

Dijous 1 de juny, els alumnes de 4rt d’ESO i 1r de Bat vam poder gaudir a l’institut d’una jornada sobre el que significa ser refugiat d’una guerra i, en particular, el cas dels sirians refugiats al Líban. Una guerra,la de Síria, que encara no s’acaba i de la qual sabem molt poc des de l’altra banda del Mediterrani.

A la jornada vam aprendre sobre la geografia i la història del Pròxim Orient, la guerra de Síria, i vam veure uns curtmetratges molt curiosos enregistrats pels propis adolescents sirians refugiats al Liban (és un projecte d’ UNICEF). Diferents temàtiques com el fet de les tendes on vivien o el racisme q patien en el país estranger ens mostraven la duresa de la seva situació, però, alhora, altres temàtiques com la moda per tallar-se els cabells, o el seu ús del Facebook, WhatsApp i xarxes socials, o les seves ànsies de veure món, ens feien adonar-nos-en que els adolescents catalans no som tan diferents d’ells i que en qualsevol moment aquella situació també ens podria tocar a nosaltres… És una activitat muntada pel professorat de Ciències Socials de l’Institut i realitzada per membres de l’ONG Sodepau, que treballa els Drets Humans al Mediterrani i és coneguda per organitzar la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.
IMG-20170601-WA0009
DSC_0226
]]>