Sortida Marenostrum – CFGM SMX

Barcelona Supercomputing Center (BSC). Des d’allí es gestiona el Marenostrum, un dels superordinadors més potents d’Europa, situat a la capella de Torre Girona. El Marenostrum s’utilitza per a la investigació del genoma humà, l’estructura de les proteïnes i el disseny de nous medicaments, entre molts altres projectes. El seu ús està disponible per a la comunitat científica nacional i internacional, controlat per un comitè d’assignació que designa el temps de còmput en funció dels projectes a realitzar. Actualment ocupa la posició 129 a la llista TOP500 dels supercomputadors més potents del món. La posició més alta en aquest rànquing mundial la va assolir el novembre de 2006, quan es va col·locar al cinquè lloc. Al més de març ja no es podrà visitar perquè actualitzaran la màquina i tornarà a estar entre les 20 primeres del món i la més potent d’Europa. Per completar la visita van anar al museu de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) on a través d’una visita guiada, els alumnes van fer un viatge per la recent història de la informàtica, des dels seus orígens fins als nostres dies. image1-2 image3-2 image4-2 image6-2 image7-1 img_20170223_123358 image5-2    ]]>