INTERCANVI AMB EL LYCÉE PABLO PICASSO DE PERPIGNAN

INTERCANVI AMB EL LYCÉE PABLO PICASSO DE PERPIGNAN, FRANÇA

Els alumnes del Lycée Pablo Picasso ens van visitar del 4 al 7 d’abril. Com és habitual, els van rebre les famílies dels alumnes que van viatjar a Perpignan al mes de gener.

Durant la seva estada en el nostre institut, van assistir a algunes classes com si fossin alumnes del centre. Això els permet veure com treballen els nostres alumnes, els professors i comparar els dos sistemes educatius, la manera de treballar les diferents matèries, l’ambient escolar …

També van aprofitar per fer turisme i visitar Tarragona, el Delta de l’Ebre, Girona … I, sobretot van compartir molts moments quotidians amb les famílies que els acollien.

L’intercanvi d’alumnes és molt més que un viatge escolar a un altre país: és un conjunt de vivències que enriqueixen de maneres molt diferents als alumnes i a les famílies que hi participen. El fet d’acollir o de ser acollits en una casa permet de veure com viu la gent d’un i altre país, les costums de cada família, la manera de relacionar-se entre ells; endinsa en la pràctica autèntica de l’altra llengua; permet posar noms i cares a allò que abans només era una llengua estrangera. Però, sobretot, crear records, bons records i, sovint, crea lligams d’amistat que perduren en el temps.

IMG-20160404-WA0017 IMG-20160407-WA0011 IMG-20160407-WA0013 IMG-20160407-WA0014 IMG_3224]]>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.