PROJECTE ANTONIO MACHADO

PROJECTE ANTONIO MACHADO CURS 2019-2020

Un any més, el nostre institut participa en el concurs sobre Antonio Machado que organitza la FAM (Fondation Antonio Machado) de Collioure. El concurs té dues modalitats; la primera, dirigida als alumnes de 4rt de la ESO i de Batxillerat. Es tracta d’un concurs literari en castellà i/o francés. Els alumnes presenten els seus textos originals i també participen com a jurat del mateix concurs donant els seus vots a aquells textos d’altres instituts que més els han agradat. La deliberació final tindrà lloc a Perpinyà, el proper 7 de febrer de 2020.  A més dels premis per als 3 guanyadors, els textos seleccionats es publicaran en una edició especial dedicada a aquest concurs literari.

La segona modalitat està destinada als alumnes de 2nd’ ESO. Tots els alumnes  d’aquest curs han preparat  una producció artística on hi apareixen clares referències a la vida i obra del poeta Antonio Machado. Quatre de les obres han estat seleccionades per a participar en aquest concurs. El 6 de febrer a Perpinyà s’escollirà l’obra guanyadora així com el segon i tercer premi. Les obres guanyadores i les seleccionades seran exposades a la seu de la FAM, a Collioure.

Producció de Laura i Faridah
Producció de Natalia i Anshley
Producció de Dídac i Natalia
Producció d’Alba i Mohamed

XXVII ENCUENTRO CON ANTONIO MACHADO (Curso 2016-2017)

“Allá, en las tierras altas,(…) Mira el Moncayo azul y blanco; dame tu mano y paseemos.“ és un dels poemes que van recitar els alumnes de Campclar en el “XXVII Encuentro con Antonio Machado” davant la tomba del poeta per rendir-li homenatge. Un any més, els alumnes de l’Institut Campclar, dins el Projecte Antonio Machado, han visitat Collioure i alguns dels espais de la Retirada (le Chateau Royal, el Camp de Rivesaltes i la Maternité d’Elne) això els ha permès entendre millor les circumstàncies finals de Machado i de tot el que envolta la “Retirada”. Però l’objectiu del viatge no és tan sols històric, hem visitat Narbonne, Perpignan, Carcassonne, disfrutant de la riquesa de cada una d’aquestes ciutats i de la gastronomia francesa. L’últim dia de viatge vam assistir a la deliberació del “Prix des lycéens” que atorga la FAM (Fondation Antonio Machado, de Collioure), va ser allí, en companyia d’alumnes d’altres instituts, que van saber que la guanyadora d’aquest any era Marina Porteros, alumna del nostre institut. No cal dir que els alumnes han tornat amb els mòbils plens de fotos i, sobretot, amb tota una colla de records i de bons moments que, de ben segur, els acompanyaran en el temps.


img_5449
img_5382
img_5426
img_5517